Help, ik val niet af, zou zo een televisieprogramma kunnen zijn. Er is in ieder dieet of verandering wel een moment dat je gewicht blijft hangen. Je doet alles volgens het boekje. Daar wil ik het in deze blog wat meer over vertellen.

Als je een dieet volgt merkt het lichaam in eens dat je minder calorieën binnenkrijgt. Dat is natuurlijk de bedoeling, maar het heeft ook calorieën nodig om te kunnen functioneren. Het kan dus zijn dat je te weinig voedingsmiddelen binnenkrijgt.

Chronisch te weinig eten
Dat kan alleen als je een crash dieet gaat doen. Na het crash dieet ga je weer normaal eten, Je komt dan weer aan. Op deze manier ben je een jojo-effect aan het creëren. Afvallen is je niet alleen op de calorieën te focussen. Het heeft alles te maken met gezonde voeding. Gezonde voeding bevat namelijk vitamine en mineralen.

Je verbrandt minder, omdat je bent afgevallen
Als gewicht verliest dan heb je ook minder calorieen nodig. Op zich wel heel erg logisch natuurlijk. Je zal op den duur je calorieen moeten aanpassen.

Eet je wel gezond
Uit een studie blijkt dat bijna 95% van de mensen denkt dat ze gezonder eten dan een gemiddeld persoon. In sommige gevallen krijgt men zelf nog steeds te veel calorieën binnen. Sta je wel eens stil bij het feit dat je soms wel eens veel verborgen suikers binnen krijgt. Verborgen suikers zitten in fruitdranken. Je denkt dat je dus heel gezond bezig bent. Dan hebben we het ook nog over de natuurlijke suikers. Deze zitten in vruchtensappen. Aan veel vruchtensappen zijn ook nog extra suikers toegevoegd. Mijn advies is om gewoon je fruit op te eten. Denk eens aan sinaasappelsap. Eet jij wel eens zes sinaasappels?

Sport je ook
Als je wil afvallen is gezonde voeding niet het enige wat helpt. Op een gegeven moment word je stofwisseling ook trager. Wat dan helpt is krachttraining. Dit zorgt namelijk voor het behouden van je spiermassa. Je kan eventueel ook gaan brisk walken. Dit is lopen op eigen tempo met ondertussen spierversterkende oefeningen. Gewoon lekker buiten bezig. Woon je in Amersfoort of omgeving, wandel dan gezellig mee op de dinsdag- en donderdagavond.

Hou jij bij hoeveel je eet
Regelmatig een weekje bijhouden wat je eet is helemaal niet erg. Zelf ik als gewichtsconsulent doe dat nog regelmatig. Daarbij maak ik ook echt gebruik van de app die mijn klanten ook gebruiken. Je hoeft dan ook geen calorieën te tellen. De app rekent alles zelf uit. Soms schrik je wat af en toe naar binnen schuift. Voor mij is het dan ook gewoon bewustwording.

Misschien is Club De Gezonde Afslag wel wat voor. Je leert gezonde keuzes maken en geen moeilijke producten. Eventueel is er ook een vergoeding mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *