Ingrediënten voor 1 persoon:

100 gram Kidneybonen
60 gram Maïs
1 Tomaat
0,5 Rode ui
1 Bosui
0,75 Spaanse peper
Fusili (volkoren)
Snufje zout
Snufje peper

Bereidingswijze:

1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
2. Spoel de kidneybonen af in een zeef en laat samen met de mais uitlekken.
3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de bosui in ringen. Was de tomaat en snijd in blokjes.
4. Was de rode peper en verwijder het steeltje. Halveer met een mes in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd vervolgens in fijne reepjes.
5. Doe de pasta in een kom en meng hier de kidneybonen, mais, tomaat, ui, en rode peper goed doorheen. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
6. Schep de pasta op een bord en garneer met de bosui.

Enthousiast geworden?
Voor maar 5 euro per maand kun jij lid worden van Club De Gezonde Afslag. Meld je vandaag nog aan en begin met een gezonde leefstijl.