Na een aantal uren slapen, heeft het lichaam al het vocht uit je lichaam weten af te voeren. Waterdrinken direct na het opstaan zorgt er onder andere voor dat je brein een boost krijgt. Het helpt zelfs op je nuchtere maag het uitscheiden van afvalstoffen die het verzameld heeft in de nacht. Je stofwisseling weet dan ook dat je wakker bent en gaat weer in de actieve modus.

Hoeveel water heb je nodig?

Wanneer drink je het beste water?

Zodra je dorst ervaart, kun je het beste water drinken. Het drinken van water is ook een gewenning. Om er aan te wennen dat je water gaat drinken, kun je het beste op vaste tijdstippen waterdrinken. Het lichaam raakt er aan gewend om op vaste tijdstippen water binnen te krijgen. Ook is het goed voor je water ritme. Het lichaam heeft toch iedere dag water nodig.

Op het moment dat jij je hongerig voelt, kun je het beste een glas water nemen. Het lichaam maakt namelijk niet het onderscheidt tussen honger en dorst. Zit je nou vlak tegen je lunch of avond eten aan, dan is het logisch dat je trek begint te krijgen. Het lichaam is gewend om dan te gaan eten. Waar ik het over heb is tussendoor. Als je een glas water neemt, scheelt dat weer calorie├źn in het lichaam. Het helpt je dus om af te vallen.

Hoeveel water heb je nodig?

Gemiddeld heeft een volwassene 2 liter vocht per dag nodig. Toch kan het verschillen per persoon wat we dan ook echt nodig hebben. Volgens de Universiteit van Harvard is het een aanbeveling. Om te weten hoeveel vocht we nodig hebben spelen onderstaande factoren een rol.

Het lichaam van de mens bestaat voor 60 procent uit water. Ons lichaam verliest op verschillende manieren vocht. Dit is via de urine, zweten en via het ademen. Individuele factoren hebben natuurlijk invloed op onze vochthuishouding.

7 voordelen van het drinken van water

Water drinken is de meest goedkope en gezonde manier van vocht binnenkrijgen. Hieronder de 7 voordelen van waterdrinken:

Ik hoop dat je wat aan deze blog hebt gehad. Heb je nog vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *