Visschnitzel met kerriegroente

2 personen

Ingrediënten

  • 2 stukjes kabeljauwfilets
  • citroensap
  • 250 gram bospenen
  • 250 gram champignons
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 1 eetlepel amdel
  • 2 volkoren beschuiten
  • 1 ei
  • volkorenmeel
  • 0.5 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

 

Bereiding

  1. Druppel wat citroensap over de vis, strooi er peper over en zet dit even weg in de koelkast.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de bospeen in schuine plakken, snijd de champignons in vieren en de sjalot in snippers.
  3. Hak de amandelen fijn.
  4. Meng de fijngemaakte beschuiten met de amandelen.
  5. klop het ei in een diep bord los.
  6. Bestuif de bis met wat meel, wentel de vis door het losgeklopte ei en druk het daarna in het beschuitkruim.
  7. Fruit de sjalot met de kerrie in de olie tot het gaat geuren. voeg de rest van de groente toe en 100 ml water. Stoof de groente in ca. 6 minuten gaar.
  8. Verwarm de margarine en bak hierin de vis in 5 minuten gaar en bruin.