Verse tomatensoep

Voor 5 personen

Ingrediënten:

  • 4 blikjes tomatenblokjes
  • 2 puntpaprika’s
  • 300 gram soepballetjes (tartaar gehakt of mager rundergehakt)
  • 200 gram volkoren pasta
  • Minder zout groentebouillonblokjes
  • Minder zout runderbouillonblokjes
  • 3 lente-uitjes
  • bosje verse peterselie
  • 100 gram snoeptomaatjes
  • flinke scheut melk

 

Bereiding:

  1. Breng 1,5 liter water aan de kook en maak daar bouillon van met 2 blokjes voor groentebouillon en 1 blokje voor runderbouillon.
  2. Voeg hier de blokjes tomaat uit blik aan toe en breng opnieuw aan de kook.
  3. Snijd de puntpaprika in flinke stukken, haal de zaadlijsten eruit en doe de stukken in de soep.
  4. Laat het 5 tot 10 minuten doorkoken en pureer dan de groente er door.
  5. Voeg een flinke scheut melk toe, om de soep wat meer romig te maken. Laat het dan nog even zachtjes doorkoken.
  6. Bak in een pan de gehaktballetjes aan tot ze goud bruin en gaar zijn. Doe ze bij de soep.
  7. Doe de pasta bij de soep en laat dit minstens 10 minuten meekoken.
  8. Snijd de garnering vlak voor je de soep gaat uitserveren.

 

Wil je wat minder koolhydraten in de soep? Laat dan de volkorenpasta weg.