Voor 5 personen
Ingrediënten:
- 4 blikjes tomatenblokjes
- 2 puntpaprika’s
- 300 gram soepballetjes (tartaar gehakt of mager rundergehakt)
- 200 gram volkoren pasta
- Minder zout groentebouillonblokjes
- Minder zout runderbouillonblokjes
- 3 lente-uitjes
- bosje verse peterselie
- 100 gram snoeptomaatjes
- flinke scheut melk
Bereiding:
- Breng 1,5 liter water aan de kook en maak daar bouillon van met 2 blokjes voor groentebouillon en 1 blokje voor runderbouillon.
- Voeg hier de blokjes tomaat uit blik aan toe en breng opnieuw aan de kook.
- Snijd de puntpaprika in flinke stukken, haal de zaadlijsten eruit en doe de stukken in de soep.
- Laat het 5 tot 10 minuten doorkoken en pureer dan de groente er door.
- Voeg een flinke scheut melk toe, om de soep wat meer romig te maken. Laat het dan nog even zachtjes doorkoken.
- Bak in een pan de gehaktballetjes aan tot ze goud bruin en gaar zijn. Doe ze bij de soep.
- Doe de pasta bij de soep en laat dit minstens 10 minuten meekoken.
- Snijd de garnering vlak voor je de soep gaat uitserveren.
Wil je wat minder koolhydraten in de soep? Laat dan de volkorenpasta weg.