Minder eten, klinkt eenvoudiger dan het is

Als gewichtsconsulent hoor ik heel vaak dat mensen het moeilijk vinden om gewicht kwijt te raken. Alles heeft te maken met portiebeheersing. Iedereen weet wel wat gezond eten is. Er staat genoeg groente en fruit op het menu. Vaak eten we ook biologisch of een dagje vegetarisch. Nu zou je verwachten het gezonde eten ook leidt tot gewichtsverlies. Helaas is dit niet waar. Het gaat er niet om wat je eet, maar om de grote van de portie, dus portiebeheersing. Wil je meer weten over portiebeheersing lees dan snel verder.

We eten te veel

Wij Nederlanders houden van lekker eten. Dat het soms wat te veel is, ach dat is niet zo erg. We gaan ons leven morgen wel beteren. Wat is nou een lekkere combinatie. Zout en vet is een beste lekkernij. Dan kom je al gauw uit op chips. Bekijk het etiket van de chips eens zou ik zeggen. Als je het etiket leest kom er al snel achter wat er in zit om het lekker te maken. Voor je het weet heb je de hele zak leeg. Nog een voorbeeld, maar dan met zoute pinda’s. Als je op dit etiket kijkt je dat 100 gram pinda’s ongeveer 600 kcal bevat. Nu denk je wat is 100 gram. Pak een bakje en weeg eens 100 gram af.

Houd een eetdagboek bij

Om je meer bewust te maken van wat je allemaal eet op een dag, houd eens een eetdagboek bij. Het stimuleert de bewustwording van wat je allemaal eet op een dag. Ook je kennis over voeding zal toenemen. Misschien is het ook leuk om een foto van je portie te maken. Weg bijvoorbeeld 250 gram groente af. Maak er een foto van. Het wordt dan snel duidelijk hoe het zit.

Tips om minder te eten

Heb je nog meer tips die wij niet hebben genoemd? Laat het in de reacties hieronder achter. Zo kunnen we elkaar helpen om het makkelijker te maken.

Wil jij geen calorie├źn tellen? Wordt dan lid van Club De Gezonde Afslag. Je krijgt precies te zien wat je nodig hebt en er staan hele schema’s voor je klaar. Ook is het mogelijk om te eten wat jij lekker vindt. De app die wij gebruiken houdt daar ook rekening mee. Lijkt het je wat? Meld je dan vandaag nog aan of probeer de app 2 weken gratis uit. Dat kan via Vytal.

Natuurlijk kun je ook nog even contact met ons opnemen. Doe dit dan via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *