2 personen kunnen genieten van een heerlijke kipsalade
Ingrediënten:
- 1 kipfilet
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1-2 theelepels kerriepoeder
- 1-2 theelepels citroensap
- bieslook
- 2 eetlepels walnoten
- 1 bosuitje
- struikje witlof
- 1 appel
- 4 volkoren boterhammen
- halvarine
Bereiding:
- Breng 100 ml water aan de kook. Leg de kipfilet er in en houd het water 10 minuten tegen de kook aan. Neem de kipfilet uit het water en laat deze afkoelen.
- Maak een dressing van yoghurt, kerrie, citroensap, peper en klein geknipte bieslook.
- Hak de walnoten grof.
- Snijd de afgekoelde kip in blokjes.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Was en snijd de witlof klein.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes. Druppel er wat citroensap over. De appel wordt nu niet bruin.
- Meng alles door elkaar.
- Besmeer de boterhammen dun met halvarine en verdeel de kipsalade er over.
Wil je meer recepten? Wordt dan lid van Club De Gezonde Afslag. Of als je meer informatie wil hebben kun je ook even contact met ons opnemen. In veel gevallen krijg je ook nog een vergoeding vanuit je zorgverzekering. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. Klik hier als je er meer over wil weten.