Kip met ananas en bosuitjes

2 personen

Ingrediënten:

  • 1 teentje knoflook
  • citroensap
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 500 gram Chinese kool
  • 2 eetlepels olie
  • 4 bosuitjes
  • 150 gram verse ananas

 

Bereiding:

  1. Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
  2. Roer er 1 theelepel citroensap, de sojasaus, tomatenpuree en wat peper door.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes en schep ze door de marinade
  4. Laat de kip een half uur afgedekt in de koelkast marineren.
  5. Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  6. Maak de Chinese kool schoon en snijd het in repen. Roerbak de Chinese kool in 1 eetlepel olie in 8 minuten gaar.
  7. maak de bosuitjes schoon en snijd ze in de lengte in vieren.
  8. Verhit de rest van de olie en bak hierin de uitgelekte blokjes kip in 5 minuten gaar en bruin.
  9. bak de laatste minuut de bosuitjes mee
  10. Snijd de ananas klein
  11. Roer de overgebleven marinade en de ananas met vocht in een pannetje en breng aan dit aan de kook
  12. Geef de saus, de kool en de rijst bij de kip.