2 personen
Ingrediënten:
- 1 teentje knoflook
- citroensap
- 1 eetlepel sojasaus met minder zout
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 200 gram kipfilet
- 150 gram zilvervliesrijst
- 500 gram Chinese kool
- 2 eetlepels olie
- 4 bosuitjes
- 150 gram verse ananas
Bereiding:
- Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
- Roer er 1 theelepel citroensap, de sojasaus, tomatenpuree en wat peper door.
- Snijd de kipfilet in blokjes en schep ze door de marinade
- Laat de kip een half uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
- Maak de Chinese kool schoon en snijd het in repen. Roerbak de Chinese kool in 1 eetlepel olie in 8 minuten gaar.
- maak de bosuitjes schoon en snijd ze in de lengte in vieren.
- Verhit de rest van de olie en bak hierin de uitgelekte blokjes kip in 5 minuten gaar en bruin.
- bak de laatste minuut de bosuitjes mee
- Snijd de ananas klein
- Roer de overgebleven marinade en de ananas met vocht in een pannetje en breng aan dit aan de kook
- Geef de saus, de kool en de rijst bij de kip.