2 personen
Ingrediënten
- 1 ui
- 3 eetlepels kerriepoeder
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 bouillontablet met minder zout
- 4 eieren
- 400 gram gekookte rode bieten
- 3 kruidnagels
- 1 laurierblad
- azijn
- 1 theelepel suiker
Bereiding:
- Pel de ui en snijd hem klein. Fruit de ui met kerrie in de margarine glazig.
- Voeg de rijst ca. 400 ml water en het stukje bouillontablet toe. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. De rijst mag geen beetje vochtig zijn.
- Kook de eieren in 10 minuten hard.
- Verwijder de schil van de bietjes en snijd ze of schaaf ze.
- Verwarm de bietjes met een beetje water, de kruidnagel, het laurierblad, wat azijn en suiker.
- Pel de eieren en snijd ze in vieren. Leg de parten ei op de kerrierijst en schep de bietjes er naast.
*Wil je de kruidnagel niet tussen de bietjes uit willen vissen? Druk ze dan door het laurierblad.