Groenteflan met kaas

groenteflan met kaas2 personen

Ingrediënten:

  • 200 gram diepvriesspinazie (of 900 gram verse spinazie.)
  • 2 gele paprika’s
  • 2 tomaten
  • 3 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • 40 gram geraspte kaas, 30+ belegen
  • peper
  • basilicum
  • 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes (koeling)

 

Bereiding:

  1. Warm de oven voor op 175 graden
  2. Laat de spinazie ontdooien en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  3. Was de tomaten en paprika. Snijd de paprika in blokjes en de tomaten in plakjes
  4. Klop de eieren los met melk en roer er de kaas door en wat peper en wat klein geknipte basilicum.
  5. Schik in een ovenschaal de helft van de aardappelschijfjes en verdeel de spinazie, paprika en tomaat er over.
  6. Dek dit af met de rest van de aardappelschijfjes.
  7. Schenk het eiermengsel er over.
  8. Bak de flan in de hete oven in ca. 30 minuten gaar en lichtbruin.

Enthousiast geworden?
Voor maar 5 euro per maand kun jij lid worden van Club De Gezonde Afslag. Meld je vandaag nog aan en begin met een gezonde leefstijl. Misschien wil je eerst wat meer informatie? Vul dan het contactformulier in.