Nu we alle feestdagen achter de rug hebben, komen we weer in een normaal ritme en ook de gezonde tussendoortjes. De kerstvakantie zit er op en iedereen gaat zijn eigen ding weer doen. Tijdens de feestdagen hebben we besloten dat we gezonder moeten gaan eten. Wat zijn gezonde tussendoortjes en welke tussendoortjes zijn dan makkelijk te maken.

Het ritme weer terug

Meet het eten van tussendoortjes komt de regelmaat weer terug. Door 3 à 4 keer per dag tussendoortjes te eten, verdeel je de energie. Dit zorgt er voor dat je niet gaat snaaien. Je voorkomt dat je onregelmatig gaat eten. De snoeppot wordt in eens een stuk minder aantrekkelijk.

Wat zijn gezonde tussendoortjes

Veel snacks die we kopen in de supermarkt bevatten veel suiker, zout en andere ingrediënten. We hebben het hier dan over de sultana’s, ontbijtkoeken en crackers.

Laten we eens kijken naar een Liga Evergreen. Deze bevat 27 gram suiker. Denk je dat je gezond bezig bent. Krijg je een suiker bom binnen en het effect van lijnen is weg. Je kunt beter dit soort tussendoortjes links laten liggen.

De top 10 van gezonde tussendoortjes

Hieronder vind je een lijst van allerlei gezonde tussendoortjes.

 1. Kwark
 2. Olijven
 3. Groente
 4. Fruit
 5. Noten
 6. Eieren
 7. Hüttekäse
 8. Rijstwafel
 9. Geroosterde kikkererwten
 10. Humus
 11. Kaas
 12. Vleeswaren
 13. Vis

Ik hoop dat je wat gehad hebt aan deze tips? In een andere blog zal ik nog wel eens wat recepten geven om lekkere en gezonde tussendoortjes te maken.

Wat is jouw favoriete tussendoortje?

Wil jij nog meer lekkere recepten voor tussendoortjes? Wordt dan lid van Club de Gezonde Afslag. Hierin wordt een voedingsschema op maat gemaakt voor je en geen moeilijke producten. Alle producten kun je gewoon in de winkel krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *