Op instagram volg ik heel veel mensen en zie ik ook altijd ontbijtjes voorbij komen. Dit zijn heel vaak smoothies of gewoon brood. Nooit zie je daar ontbijtgranen voorbij komen. Wat is daarvan de reden. Zijn er dan helemaal geen gezonde ontbijtgranen. Ik zocht het voor je uit. In deze blog lees je alles over gezonde ontbijtgranen.

Waaraan moet een goed ontbijt voldoen?

Een goed ontbijt is zo puur mogelijk. Kijk altijd bij de ingredienten op de verpakking. Zitten er ingredienten tussen die je niet kent of niet kunt uitspreken laat deze dan vooral staan. Het aantal suikers in ontbijtgranen vind ik altijd een dingetje. Om niet te veel suiker binnen te krijgen kies ik altijd voor maximaal 5 gram suiker per 100 gram. Vezels zijn natuurlijk ook heel belangrijk. Om goed naar het toilet te kunnen hebben we deze nodig. Per dag hebben we 30 tot 40 gram vezels nodig. Een ontbijt bestaat uit meer dan 10 gram vezels per 100 gram.

Wat zijn gezonde ontbijtgranen

Om te kunnen aangeven welke ontbijtgranen gezond zijn kijken we naar het aantal suikers en vezels. Dit gaf ik hierboven natuurlijk ook al aan. Het aantal eiwitten vind ik wat minder belangrijk. Waarom is dat dan minder belangrijk denk je dan. Ontbijtgranen gaan vaak door kwark. Kwark zit boordevol eiwitten. In de vergelijking laten we deze dan ook weg.

Weetabix original
bolletje ovengebakken

Hopelijk heb je wat aan deze blog gehad. Producten zijn natuurlijk altijd onderhevig aan of ze nog mogen blijven of dat ze verdwijnen. In ieder geval heb ik probeert wat duidelijkheid te scheppen. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen of een reactie achterlaten.

Wil jij een persoonlijk voedingsschema? Meld je dan voor Club De Gezonde Afslag of Vytal app. Onze trajecten worden deels vergoedt door de zorgverzekering. Wil jij weten wat je vergoedt krijgt? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *