Vanaf vandaag gaan we fitter worden. We gaan anders eten en meer naar de sportschool. Hoe vaak heb ik dat iemand al niet horen zeggen. Heel vaak en wat gebeurde er dan? Er gebeurde vaak heel weinig. Eerst begin met anders te eten. Dat lukt in het begin prima. Na een week of twee weken ga je ergens de mist in. Je stopt en valt terug in je oude leefpatroon. Het eten en snoepen gaat weer volgens het oude patroon verder.

Het voorjaar komt er weer aan. Je bent gemotiveerd om je eet gewoonte aan te passen en je wil meer gaan bewegen. Het gebruik van een weekmenu gaat je geweldig af. Dit omdat je alleen de boodschappen hoeft te halen van het weekmenu. Ook zou je nog online je boodschappen kunnen doen, om niet in de verleiding te komen. De sportschool ga je eigenlijk niet meer heen, maar je wil wel wat bewegen. Iedere dag in de pauze loop je met je collega’s een half uur in de pauze buiten. Als snel merk je dat je wat meer gaat wandelen. Ook in de avond na het eten.

Je hebt gehoord van het bewegingsprogramma 10.000 stappen en vanaf nu wil jij echt je leven gaan beteren. Je wil fitter worden. De Japanse arts Dr. Hatano toonde aan dat 10.000 stappen gespreid over de hele dag voldoende is om je gezondheid te verbeteren. Wandelen is zelfs effectiever dan naar de sportschool gaan. Bij de sportschool verbrand je alleen maar koolhydraten, omdat je steeds een explosie van kracht en conditie training doet. Met explosies heb je dus een een korte en intensieve training. Bij wandelen gaat na 20 minuten de vetverbranding zijn werk doen.

In het begin hoef je echt geen 10.0000 stappen te zetten. Dit wordt keurig opgebouwd in een schema. Het beweegprogramma van mijn buurman is anders dan dat van mij. We lopen wel gezellig samen, want samen wandelen is toch gezelliger dan alleen. Zo loopt hij helemaal naar Barcelona.

Is het ook niet leuk om je collega’s te wandelen? Dan kun je ook een wedstrijdje doen wie er als eerste in Barcelona of Parijs is. Zo worden je collega’s ook fitter. Er zijn uiteraard verschillende routes. Zo kan je de Elfstedentocht of het Pieterpad lopen. Of wacht je ervan om naar Parijs of Wenen te wandelen. Ook kun je virtueel lopen naar Lissabon of Stockholm.

Ik kan je uiteraard vertellen hoe leuk het is om te bewegen. Zelf train ik op dit moment voor de Nijmeegse 4daagse. Daarvoor moet je heel erg fit zijn en veel wandelen. Nu ben ik zelf begonnen met het wandelen naar Stockholm. Dat is een heel eind lopen. Het gaat hier om 1435 kilometer. In 2015 ben ik er aan begonnen. Ik loop namelijk 1000 kilometer voor de stichting Kinderen van de Voedselbank.

Hopelijk kon ik je inspireren om op een leuke en makkelijke manier te gaan bewegen. Wil je net als mijn buurman mee doen met het bewegingsprogramma? Laat het me dan weten via info@degezondeafslag.nl. Het is ook mogelijk om mee te doen met bewegingsprogramma zonder dat er weekmenu bij zit. Informeer gewoon eens naar de mogelijkheden en we helpen je graag op weg om fitter te worden.