In januari begint iedereen met de goede voornemens. Gezonder eten, afvallen, meer bewegen en stoppen met roken staan altijd hoog op de lijst met goede voornemens. De hype om af te vallen is citroensap drinken. Helpt het allemaal wel citroensap drinken?

Wondermiddel of onzin

Om af te vallen moet je drie dingen doen. Minder eten, meer bewegen en gezonder eten. Gebruik je citroenwater of een koffie met slagroom van 400 kcal? Ja dan kan het verschil al snel uit. Je gaat dan inderdaad kilo’s verliezen. Dat is niet omdat je citroenwater gaat drinken, maar omdat je de koffie met slagroom laat staan. Als je alleen water zou drinken merk je ook al een verschil. Water zorgt namelijk voor een vol gevoel. Het lichaam ziet geen verschil tussen vocht of voeding.

citroenwater
Je tanden zijn kwetsbaar

Citroen is natuurlijk heel zuur. Dit is ook een aanslag voor je tanden. Het glazuur op je tanden wordt hierdoor aangetast. Dus kijk uit met het drinken van citroenwater. Als je er toch aan gewend bent, kun je best een metalen rietje gebruiken. Zorg dat het uit einde van het rietje achter je tanden zit. Zo voorkom je dat het glazuur wordt aangetast op je tanden.

Helpt water met citroensap?

Nee het helpt dus niet. Het is niet ongezond, dus wil je het blijven drinken, dan is het prima. Een citroen, is net als alle andere citrusvruchten, rijk aan vitamine C. Citroenen zijn dus een goede aanvulling voor onze dagelijkse voeding.

Drink je citroenwater om af te vallen? Dan help ik je uit de droom. Denk je dat je er door afgevallen bent? Nee dat is dan ook niet het geval. Het zal eerder komen van een gezonder eetpatroon, minder eten en meer bewegen.

Wil je meer informatie over Club De Gezonde Afslag? Vul dan het contactformulier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *