Champignonragout met noten, sperziebonen en rijst

Voor 2 personen

 

Ingrediënten:

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 50 gram gemengde noten zonder zout
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 2 eetlepels kookroom light
  • peper

 

Bereiding:

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar
  3. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui klein.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren
  5. Hak de noten grof, rooster ze in een droge koekenpan en laat ze afkoelen
  6. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en het hele teentje knoflook.
  7. Schenk er 150 ml water bij.
  8. Voeg de champignons toe en kook dit in een paar minuten zacht.
  9. Maak de saus op smaak met peper. Verwijder de knooflookteen.
  10. Meng het volkorenmeel met de kookroom en maak er een glad papje van. Bindt hiermee het vocht.
  11. Roer de helft van de noten door de ragout en strooi de rest erover. Geef de sperzieboontjes en de rijst er bij.