Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 150 gram zilvervliesrijst
- 400 gram sperziebonen
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gram (kastanje)champignons
- 50 gram gemengde noten zonder zout
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel volkorenmeel
- 2 eetlepels kookroom light
- peper
Bereiding:
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar
- Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren
- Hak de noten grof, rooster ze in een droge koekenpan en laat ze afkoelen
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en het hele teentje knoflook.
- Schenk er 150 ml water bij.
- Voeg de champignons toe en kook dit in een paar minuten zacht.
- Maak de saus op smaak met peper. Verwijder de knooflookteen.
- Meng het volkorenmeel met de kookroom en maak er een glad papje van. Bindt hiermee het vocht.
- Roer de helft van de noten door de ragout en strooi de rest erover. Geef de sperzieboontjes en de rijst er bij.