2 personenbloemkoolroosjes in tomatensaus

Ingrediënten:

  • 6 aardappelen
  • 2 kleine hamlapjes
  • peper
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout (1/2 blikje)
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 kleine bloemkool

 

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi het vlees met peper.
  3. Bak de hamlapjes in de margarine bruin. Voeg 100 ml toe en stoof de hamlapjes in 20 minuten gaar.
  4. Pel de sjalot en snij hem klein
  5. Voeg de tomatenblokjes toe met de koriander en de gemberpoeder en laat de saus 10 minuten zacht koken.
  6. Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes. Snijd de stonk in stukjes.
  7. Kook de bloemkool in de saus in ca. 8 minuten gaar.
  8. geef er een hamlaje en aardappelen bij.