Ingrediënten:
- 6 aardappelen
- 2 kleine hamlapjes
- peper
- 1 sjalot of kleine ui
- 1 eetlepel olie
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout (1/2 blikje)
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1 kleine bloemkool
Bereiding:
- Schil de aardappelen en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
- Bestrooi het vlees met peper.
- Bak de hamlapjes in de margarine bruin. Voeg 100 ml toe en stoof de hamlapjes in 20 minuten gaar.
- Pel de sjalot en snij hem klein
- Voeg de tomatenblokjes toe met de koriander en de gemberpoeder en laat de saus 10 minuten zacht koken.
- Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes. Snijd de stonk in stukjes.
- Kook de bloemkool in de saus in ca. 8 minuten gaar.
- geef er een hamlaje en aardappelen bij.