varkenshaasje met salsa van rode uiVoor 2 personen

Ingrediƫnten:

 

Bereidingsstappen:

  1. Pel de uien en snijd ze klein
  2. Schil hete stukje gemberwortel en rasp het fijn
  3. Fruit de ui en de gember 5 minuten in de olie glazig. Verkruimel het stukje peper er boven.
  4. Neem de pan van vuur en roer er de kappertjes en wat citroensap door.
  5. Laat de salsa afkoelen en een half staan om de smaken te laten intrekken
  6. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
  7. Bestrooi het vlees met peper
  8. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin.
  9. Braad het vlees in 15-20 minuten gaar.
  10. Maak de bloemkool schoon. Kook de bloemkool in weinig water gaar in circa 10 minuten.
  11. Neem het vlees uit de pan. Dek het met aluminiumfolie af en laat het 5 minuten rusten.
  12. Snijd het varkenshaasje in dikke plakken en geef de salsa, bloemkool en aardappelen er bij.