2 personen
Ingrediënten:
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 2 stengels bleekselderij
- 4 eieren
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels mosterd
- 1 augurk
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 bosje radijs
- 200 gram wortel
- 75 gram spinazie
Bereiding:
- Boen de aardappelen goed schoon
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
- Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar. Kook de bleekselderij mee met de aardappelen.
- kook de eieren in 10 minuten gaar
- Maak een dressing van citroensap, olie, mosterd en wat peper.
- Snijd de warme aardappelen in blokjes
- Schep de dressing door de nog warme aardappel blokjes en bleekselderij. Laat dit afkoelen.
- Snijd de augurk in plakjes
- Was de tomaatjes en de radijs. Halveer de tomaatjes en snijd de radijs in vieren
- Maak de wortelen schoon en rasp ze grof.
- was de spinazie en laat de groente goed droog worden.
- Meng de augurk, tomaatjes, radijs en de wortel door de aardappelen.
- Verdeel de spinazie over een schaal en schik de aardappelsalade erop.
- pel de eieren en snijd ze in parten. leg de parten ei op de salade.